Siz de arkadaşlarınızla konuşacak bir şey bulmakta zorlanıyor musunuz veya yalnızken sosyal medyada ve Netflix’te mi geziniyorsunuz?
Eskiden saatlerce sosyal medyada zaman harcıyordum ama aslında ne yaptığımı bile bilmiyordum. Pandemi sürecinin ilk aylarında bu durum zirve yapmıştı bende.
Şimdi nedenini anladığımı düşünüyorum. Eskiden düşünmekten korkuyordum çünkü nasıl yapacağımı bilmiyordum.
Tek başıma kaldığımda kafam karışık ve endişeli olurdum. O yüzden telefonuma sarılıp zihnimdeki boşluğu sosyal medya ile doldurmaya çalışırdım.
İnsanların nasıl bu kadar çok arkadaşı olabildiğini anlamakta güçlük çekiyordum. Her gün sosyalleşmek için nereden enerji buluyorlar? Sürekli bir kalabalıkla birlikte oluyorlardı. Bu beni dışlanmış gibi hissettirirdi çünkü benim o kadar çok arkadaşım yoktu. Ve açıkçası enerjim veya isteğim de yoktu.
Bu insanlar gibi olmaya çalıştım ama sadece pozitif görünen anılar dışında hiçbir tatmin sağlayamadım. Hayatımı bir maske takarak boşa harcadığımı hissettim, çünkü ne yaptığımı bilmiyordum.
Peki ya nasıl değiştirdim hayatımı?
Yüzeysel olaylarla tatmin olamayacağımı fark ettim, derin anlamları arayan, satır aralarını okumayı seven biriyim. Kaygılarımı hafifletmek için insanlara ihtiyacım olmadığını fark ettim, bu korkum düşünemememden kaynaklanıyordu. Bu yüzden düşüncelerimi organize etmenin yollarını aradım. Ayrıca, başarılı insanların yaptığı gibi yalnız zaman geçirmek ve düşünmek korkmam gereken bir şey değildi.
Sabahları ya da kimi zaman geceleri kendime zaman ayırmaya başladım. Süreç odaklı ve büyüme odaklı düşünme pratiği yaptım.
Şimdi soracaksınız nedir bunlar diye; anlatayım efendim.
Süreç odaklı düşünme, beni rahatsız eden sorunları çözmenin yolu. Tek başıma olduğumda, zihnim objektif bir şekilde sorunu ele alabilir ve doğru cevabı bulmama yardımcı olabilir.
Büyüme odaklı düşünme, zihnimin ne hakkında düşüneceğine karar vermesine izin vermem. Fikirler bilinçaltımızdan çıkar ve en derin fikirlerimizi besleyerek bilincimize aktarılır. Bu, “daha iyi nasıl yapabilirim?” ve “ne yapmalıyım?” gibi temel soruları düşünmemize yardımcı olabilir.
Bu, neden günlük yazmanın bu kadar popüler olduğunu gösterir. Farketmişsinizdir siz de; son yıllarda bir hayli popüler olmaya başladı bu konu. Sabah sayfaları, not alma metodları, not alma uygulamaları vs. Adı ne olursa olsun en basit haliyle günlüktür bunlar. Günlük, günlük olayları takip etmemize ve aynı zamanda zihnimizin yol göstericisi olmasına yardımcı olur.
Düşünme ve büyüme yeteneğiniz zihnimizde bulunur. Yalnız zaman geçirip düşünün ve zihninizi keskinleştirin, potansiyelinizi ve yaratıcılığınızı serbest bırakın ve şansınız yaver giderse hayatın değerine ve anlamına sayfa sayfa ulaşacaksınız.
Buraya kadar okuduğunuza göre umarım bu yazım size faydalı olmuştur. Lütfen yorumlarınızı bırakın, her birini cevaplayacağım ve sizi takip edeceğim. Söz veriyorum.
YouTube kanalımı buradan takip edebilirsiniz : Youtube/MustafaKurtNet (Abone olarak beni desteklemeyi de unutmayın.)
ben şahsen yazınızı çok pozitif yol gösteren anlamlı insanın yapması gerekenleri anlatan bir rehber olarak gördüğümü söyleyebilirim
Yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkürler Hüseyin Bey.
Sizin de bizim yazılarımız hakkında beyanat vermenizi bekliyorum biz eleştiriliyorsak doğru yoldayız demektir diyerek bu yola çıktık biz karşımızdakini eleştirirz karşımızdakinden de eleştiri bekleriz
Tabiki Hüseyin Bey. Yalnız wordpress hesabınıza bağlı olan sairyazar.wordpress.com sitesine erişemiyorum. Farklı bir adrese sahipseniz adresini yazarsanız bende sizin yazılarınızı okumak faydalanmak isterim.
Hüseyin İbiş | Kişisel Blog, sairhuseyinibis.com
Mustafa bey size gönderdiğim en son linkten beni takip edebilirsiniz
Tamamdır Hüseyin Bey, en kısa sürede sizin de yazılarınızı okuyacağım. Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.